sol-comert-logo

Platforma Optimal e-commerce este o platforma de comert electronic inovativa si perfect administrabila, care permite gestionarea usoara a unui intreg magazin virtual online, cu minime cunostinte de folosire a internetului si a editoarelor de text de tipul Microsoft Word sau Open Office.

Optimal e-commerce este creat pentru a aduce vizitatori in site si pentru a facilita procesul de cumparare. Platforma de baza este din start dotata cu o serie de functii premium si ofera utilizatorilor o experienta de shopping placuta, iar administratorilor un instrument puternic si sigur pentru desfasurarea activitatilor comerciale cu maxima eficienta.

sol-comert-icon1

Prietenul motoarelor de cautare

Intreaga dezvoltare a aplicatiei a tinut cont de standardele SEO in vigoare si ofera o serie completa de facilitati SEO implicite. Aceasta inseamna ca Google poate inregistra cu usurinta site-ul, ceea ce inseamna o mai buna vizibilitate, mai multe vizite si mai multe vanzari.

sol-comert-icon2

Design responsive

Site-ul are capacitatea sa-si adapteze layout-urile (designul) paginilor in functie de mediul de vizionare (mai precis de rezolutia ecranului – desktop, laptop, tableta, telefon), fara a suferi degradari majore, pentru a le oferi utilizatorilor o experienta excelenta de navigare.

sol-comert-icon3

Customizare in functie de cerintele beneficiarului

Platforma ofera posibilitatea de personalizare in functie de modelul de business al fiecarui beneficiar. Deasemenea, solutia poate fi interfatata cu alte sisteme IT implementate la client, cum ar fi solutii de tip ERP sau solutii de tip WMS.

sol-comert-icon4

Functii si module utile, usor accesibile utilizatorilor

Platforma ii ofera utilizatorului, logat sau nelogat, posibilitatea sa gaseasca cu usurinta tot ce are nevoie, sa aiba acces rapid la functiile esentiale ale magazinului virtual si sa primeasca in orice moment informatia de care are nevoie.

sol-comert1

Module ale solutiei Optimal e-commerce:

 • Interfaţă de administrare a produselor sau a stocului;
 • Gestiunea stocului de produse;
 • Coş de cumpărături;
 • Istoric al comenzilor clienţilor;
 • Notificarea prin email a unei comenzi noi;
 • Newsletter;
 • Versiunea printabilă a fiecărei pagini de produse;
 • Versiunea printabilă a întregului catalog de produse;
 • Gestiunea clienţilor site-ului;
 • Administrare avansată pe Categorii, Subcategorii şi Produse;
 • Afişarea în funcţie de preţ, în ordine alfabetică, introducerea ultimului produs;
 • Posibilitatea editării produselor – detalii, preţuri, fotografii, etc;
 • Posibilitatea afişării celor mai vândute produse;
 • Funcţii de căutare simplă şi căutare avansată;
 • Filtrări în funcţie de orice element;
 • Posibilitatea limitării comenzii minime la un anumit număr de bucăţi;
 • Posibilitatea limitării comenzii minime la minim de preţ;
 • Statistici complete : Nr. de vânzari, Nr. de clienţi, Nr. de vizualizări ale produsului, cele mai vizitate categorii etc;
 • Posibilitatea de implementare a plăţilor cu cartea de credit, Suport HTTPS/SSL;
 • Posibilitatea adăugării de extensii pentru un număr nelimitat de limbi.

Dorești să afli cât costă implementarea sistemului Optimal E-commerce?

sol-comert2

Beneficii oferite de solutia Optimal e-commerce:

Posibilitatea firmelor mici si medii de a concura cu firmele mari

Prin costurile reduse pe care le implică deschiderea unui magazin virtual, firmele mici si medii elimina bariera intrării pe pieţele dominate până acum de firme mari. Mai mult, o firmă mică, prin flexibilitatea şi deschiderea la nou de care poate da dovadă, se bucură de un mare avantaj, faţă de o firmă mare, dominată de birocraţie.

 

Contact cu clienţii 24 ore din 24, 7 zile din 7

Spre deosebire de angajaţii obişnuiţi, care au nevoie de salarii, un program de lucru, concediu, a căror productivitate variază şi sunt subiectivi, un web site oferă informaţii despre firmă şi produsele sale sau preia şi procesează comenzi 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu costuri minime. Aceasta mai aduce un avantaj şi in cazul extinderii pe pieţele externe, când diferenţa de fus orar ar fi putut îngreuna contactele dintre firme. De asemenea, îmbunătăţeşte comunicarea cu clienţii, care nu mai sunt obligaţi să respecte un anume program, putând obţine informaţii sau lansa comenzi oricând doresc.

 

Facilitarea intrării pe pieţele internaţionale

Reţeaua mondială nu este îngrădită de graniţe, nu este în posesia nimănui, iar accesul şi costurile de publicare sunt extrem de reduse. Comunicarea cu un client aflat la mare distanta este la fel de facilă ca şi comunicarea cu o persoană din cealaltă încăpere. O firmă producătoare îşi poate vinde acum produsele în orice ţară prin intermediul unui web site, fără a mai fi nevoie să stabilească contacte cu firme locale sau să facă investiţii foarte mari.

 

Scăderea costurilor de funcţionare

Aceste costuri pot fi reduse drastic prin automatizarea procesului de comandă. De asemenea există posibilitatea automatizării complete printr-o integrare cu sistemul de gestiune, ceea ce poate duce la o creştere a productivităţii generale a firmei.

 

Noi posibilităţi de practicare a marketingului direct (one-to-one)

Spre deosebire de o fiinţă umană, calculatorul poate reţine nu numai numele şi datele personale ale tuturor clienţilor, dar şi preferinţele acestora, fiind capabil să adapteze oferta şi modul de prezentare al produselor după profilul fiecărui client.

Beneficiază de un demo personalizat al soluției Optimal E-commerce