Solicită informații
Contacteaza-ne

Data Seer

Acasă Data Seer

Data Seer este platforma software Optima Group pentru predicţia evoluţiei unor indicatori de business ȋn procese comerciale, bazată pe AI şi Big Data. Data Seer este noul produs pe care îl dezvoltăm în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, cu finanțare în cadrul POC 1.2.1.

Produsul reprezintă o platformă web care va permite companiilor să analizeze performanța din trecut pentru unii dintre KPI-urile lor de afaceri, să identifice și să măsoare factorii de influență externi și interni și să îi folosească pentru a prognoza evoluția viitoare a KPI-urilor.

Managementul utilizatorilor
Import de date din surse externe
Selectarea unui KPI existent sau definirea unui nou KPI
Selectarea unui parametru de influență existent sau definirea unui nou parametru de influență
Generarea datelor de predicție pentru evoluția unui parametru de influență
Definirea unei noi entități de afaceri
Asocierea/Reasocierea datelor importate
Maparea/Remaparea datelor importate
Construirea previziunii pe „scenariul de referință” pentru un KPI
Construirea prognozei pe un scenariu alternativ pentru un KPI
Construirea de rapoarte „clasice” pentru evoluția viitoare a unui KPI
Construirea tablourilor de bord grafice
De ce Data Seer?

În procesele de business, utilizarea sistemelor care permit predicţia indicatorilor de performanţă este de maximă importanţă, deoarece exploatarea datelor deţinute de diferite entităţi economice poate aduce acestora avantaje competitive, atât la nivelul producţiei, cât şi la nivelul ȋntregii activităţi de management. Într-un mediu dinamic de business, evidenţierea unor tendinţe pe termen lung sau foarte lung pare dificil de făcut; ȋn schimb, analiza datelor de volum mare având ca scop identificarea tendinţelor pe termen scurt și mediu, validarea acestora şi depistarea cât mai rapidă a momentului în care acestea nu mai sunt valabile este tot mai accesibilă, dar la costuri uneori prohibitive.  

 

În prezent, multe decizii luate sunt bazate cu precădere pe talentul şi experienţa unor manageri, fiind dificil (dacă nu chiar imposibil de analizat prin metode  tradiţionale) să se exploateze toată cantitatea de informaţii deţinute de companie şi care ar putea avea o influenţă majoră asupra acestor decizii. Această analiză poate deveni posibilă utilizând aplicaţii ce exploatează datele acumulate de-a lungul timpului, ȋn vederea obţinerii de informaţii suplimentare cum ar fi identificarea de tendinţe sau de modele (pattern-uri) care să prezinte un interes deosebit în luarea deciziilor. Acest lucru se poate realiza folosind componenta de machine learning din AI, aplicată pe seturi de date de dimensiuni mari (big data). 

Date istorice vs. Previziune
Import generic complet personalizabil al datelor despre clienți (cum ar fi vânzări, stocuri etc.)
Tablouri de bord și rapoarte avansate, dezvoltate de Tableau Server
Acces la o gamă largă de factori de influență externi actualizați automat (cum ar fi puterea de cumpărare, temperaturile, cursurile de schimb, structura populației etc.)
Configurarea modelului de predicție personalizat prin alegerea factorilor de influență externi și interni
Prognoze de învățare automată (bazate pe arbori de regresie și modele de rețele neuronale) pentru diferite scenarii definite de utilizator
Beneficii Data Seer

Deşi ideea unui produs care să „modeleze” şi să previzioneze evoluţii viitoare ale unor indicatori de business nu este una nouă, caracterul inovativ al platformei Data Seer constă ȋn principal ȋn următoarele aspecte: 

  • utilizarea unor date mai mult sau mai puţin structurate din alte surse decât cele proprii unui client (de ex. o prognoză meteo sau o prognoză de evoluţie a unor indicatori valutari sau bursieri); 

  • utilizarea machine learning în identificarea unor şabloane comportamentale şi ȋn propunerea unei anumite conduite de business pt. viitor. 

Prin urmare, platforma Data Seer va acoperi o nevoie evidentă pentru orice organizaţie orientată către business, având ca elemente de susţinere 2 caracteristici extrem de atractive, prin comparaţie cu alte produse similare: 

  • funcţionalităţi extinse şi predicţii bazate pe parametri de influenţă multipli, interni şi externi organizaţiei; 

  • preţuri accesibile. 

Predicții principale vs Predicții alternative
Cui se adresează soluția Data Seer?
Industrii
RETAIL
BĂNCI & ASIGURĂRI
UTILITĂȚI
IT & TELEKOM
CONSTRUCȚII
SECTOR PUBLIC
SĂNĂTATE PUBLICĂ
AGRICULTURĂ
MEDIA & PUBLICITATE
SERVICII
AUTO & ACCESORII
FARMA & COSMETICE
FMCG
DISTRIBUȚIE & PRODUCȚIE
LOGISTICĂ & TRANSPORTURI
Peste 200 de clienți cu care lucrăm
Clienții nostri