Solicită informații
Contacteaza-ne

Soluție software monitorizare în timp real

Acasă Soluție software monitorizare în timp real

Optimal Monitoring este un sistem de localizare în timp real (RTLS), cunoscut și sub numele de sisteme de urmărire în timp real. Este folosit pentru a identifica și urmări automat locația obiectelor sau a persoanelor în timp real, de obicei într-o clădire sau în altă zonă închisă. Etichetele RTLS fără fir sunt atașate la obiecte sau purtate de oameni, iar în majoritatea RTLS, punctele de referință fixe primesc semnale wireless de la etichete pentru a determina locația lor.

Cum funcționează Optima Monitoring?

Modalitățile specifice în care funcționează sistemele de localizare în timp real pot varia foarte mult de la un sistem la altul, dar toate RTLS utilizează o rețea de componente hardware și software conectate care urmăresc locația oamenilor și a obiectelor într-o zonă definită. Pentru a permite poziționarea în interior, sistemele de localizare în timp real se bazează în principal pe tehnologii RF, cum ar fi UWB, Bluetooth, Wi-Fi și chirp, care permit comunicarea fără fir între un grup de dispozitive de transmisie, recepție sau cu dublu scop pentru a determina locația obiect vizat. Dispozitivul de transmisie, cum ar fi o etichetă de urmărire RF sau un smartphone, va trimite transmisii RF codificate cu date sau locația „clipește”, la un interval continuu. Receptoarele RTLS (ancore sau cititoare) instalate în poziții fixe, cum ar fi montate pe pereți și în raza de comunicare vor primi și citi semnalele primite de la dispozitivul de transmisie. Datele de locație și, în anumite aplicații, datele IoT care însoțesc (temperatura, baterie etc.) primite de ancore, sunt apoi redirecționate către software-ul motorului de locație pentru a calcula poziția dispozitivului

Pași de implementare:
Analiză inițială
Planificare buget
Proiectare
Dezvoltare
Testare și implementare
Pilot
Întreținere, servicii post implementare
Ce este Optimal Monitoring?

Optimal Monitoring este un sistem de localizare în timp real (RTLS), cunoscut și sub numele de sisteme de urmărire în timp real. Este folosit pentru a identifica și urmări automat locația obiectelor sau a persoanelor în timp real, de obicei într-o clădire sau în altă zonă închisă. Etichetele RTLS fără fir sunt atașate la obiecte sau purtate de oameni, iar în majoritatea RTLS, punctele de referință fixe primesc semnale wireless de la etichete pentru a determina locația lor. Exemple de sisteme de localizare în timp real includ urmărirea automobilelor printr-o linie de asamblare, localizarea paleților de mărfuri într-un depozit sau găsirea de echipamente medicale într-un spital.

 

Stratul fizic al tehnologiei RTLS este adesea comunicația prin radiofrecvență (RF). Unele sisteme folosesc tehnologie optică (de obicei infraroșu) sau acustică (de obicei ultrasunete) cu sau în locul acesteia. Etichetele RTLS și punctele de referință fixe pot fi transmițătoare, receptoare sau ambele, rezultând numeroase combinații posibile de tehnologie.

 

RTLS sunt o formă de sistem local de poziționare și nu se referă de obicei la GPS sau la urmărirea telefonului mobil. Informațiile despre locație nu includ de obicei viteza, direcția sau orientarea spațială.

 

Pe scurt, sistemul de urmărire și localizare imediată și neîntreruptă (RTLS - Real Time Location System) este un sistem complet automatizat și se bazează pe tehnologia RF pentru a afișa locația alternativă și poziția persoanelor sau obiectelor. Sistemul de urmărire utilizează standardul Wireless Access Point (Wi-Fi) ca instrument de referință pentru localizarea etichetelor și transmiterea de informații relevante ca bază. Etichetele RTLS sunt capabile de comunicare bidirecțională prin intermediul rețelei wireless și, de asemenea, sunt capabile să planifice cu mai mult de treizeci de parametri pentru a îndeplini cerințele diferite. poate obține informațiile necesare pentru a transforma aceste date în informații valoroase pentru a prezice și finaliza procesul prin urmărirea și localizarea instantanee și continue și a persoanelor, obiectelor, echipamentelor etc., într-un mediu integrat cu date RTLS cu alte date ale întreprinderii.

Applications and Use Cases
for Optimal Monitoring
Producție, depozite și industrie
- Urmărirea mijloacelor fixe;
- Urmărirea personalului
- Siguranța lucrătorilor și evitarea coliziunilor;
- Optimizarea fluxului de lucru;
- Urmărirea mentenantelor;
- Managementul curții.
Sănătate
- Urmărirea mijloacelor fixe;
- Urmărirea pacientului și a personalului;
- Fluxul pacientului;
- Optimizarea fluxului de lucru;
- Întreținere predictivă;
- Prevenirea furtului.
Exploatare și construcții
- Urmărirea mijloacelor fixe;
- Urmărirea personalului;
- Siguranța lucrătorilor și evitarea coliziunilor;
- Optimizarea fluxului de lucru;
- Urmărirea mentenantelor;
- Managementul curții.
Urmărirea animalelor
- Căutați și găsiți instantaneu locația animalelor;
- Monitorizarea 24/7;
- Monitorizarea ruminatiei;
- Prognosticul precoce al infecției.
Clădiri inteligente
- Urmărirea personalului;
- Urmărirea mijloacelor fixe;
- Siguranța lucrătorilor.
Retail
- Urmărirea bunurilor și a inventarului;
- Urmărirea personalului;
- Prevenirea furtului.
Cui se adresează soluția Optimal Monitoring?
Industrii
RETAIL
BĂNCI & ASIGURĂRI
UTILITĂȚI
IT & TELECOM
CONSTRUCȚII
SECTORUL PUBLIC
SĂNĂTATE PUBLICĂ
AGRICULTURĂ
MEDIA & PUBLICITATE
SERVICII
AUTO & ACCESORII
FARMA & COSMETICE
FMCG
DISTRIBUȚIE & PRODUCȚIE
LOGISTICĂ & TRANSPORTURI
Peste 200 de clienți cu care lucrăm
Clienții nostri